Brewtools

Du har gjort den innledende researchen din og begynner å lene deg mot Brewtools sine bryggemaskiner – men hvilken modell passer dine behov best og hva trengs av ekstrautstyr? Denne guiden sikter mot å gjøre valget så lett som mulig for deg og dekker det viktigste om Brewtools bryggemaskiner og bryggeutstyr.

Brewtools – norsk kvalitet

Brewtools er helnorsk og holder til i Grimstad hvor de utvikler og produserer bryggeutstyr av topp kvalitet for mikrobryggerier så vel som hjemmebryggere. Bryggemaskinene fra Brewtools er av samme utførelse og kvalitet som deres profesjonelle bryggesystemer, her får du industristandard i miniatyrstørrelse. Mange mener derfor at Brewtools står bak markedets kanskje råeste bryggemaskiner. Dette er bryggemaskiner som har alt en hjemmebrygger kan ønske seg av funksjoner og kvalitetskomponenter – de er rett og slett drabla bra!

Denne kompromissløse tilnærmingen fører til en høyere pris enn vi ser for bryggemaskiner fra andre aktører, og det er opp til den enkelte hjemmebryggeren å vurdere om det er verdt det. Med det sagt vil de som er villige til å betale premiumprisen også få en premium opplevelse, bygd på et utrettelig og kontinuerlig utviklingsarbeid. Brewtools har en visjon om å tilby bærekraftig innovasjon gjennom å tenke utenfor boksen og lytte til feedback fra kundene sine. En av de største største styrkene til Brewtools-serien er at de agerer på feedback fra de som faktisk bruker produktene. Dette ved å kontinuerlig forbedre eksisterende løsninger og produkter, samt utvikle nye. Løpende programvareoppdateringer og et voksende utvalg ekstrautstyr gjør at bryggesystemet du har hjemme føles “levende”, da det fortsetter å utvikle seg over tid. Denne dialogen mellom Brewtools, deres kunder og leverandører er helt unik. Dette gjenspeiles i bryggemaskinene deres, som er proppfulle av kvalitet, smarte løsninger og håndlagde komponenter. I hjertet av alt ligger deres egenutviklede kontrollsystem som strømlinjeformer hele bryggeprosessen med programvare som er enkel i bruk.

Brewtools bryggemaskiner – høydepunkter

Brewtools Pro er navnet på Brewtools sin serie med bryggemaskiner. Brewtools produserer også semiprofesjonelle gjæringstanker for hjemmebryggeren (Unitanker), men i denne guiden fokuserer vi på deres alt-i-ett-systemer. Brewtools Pro-serien kommer i tre forskjellige størrelser med individuelle tilpasninger og forskjeller seg imellom, men i det store og hele deler de samme scene hva høydepunkter gjelder.

Kvalitet og design

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Hver del av designet er gjennomtenkt og har en hensikt, mens hver komponent er toppspekket for å gi uovertruffen ytelse, effektivitet og kvalitet. For å nevne noen detaljer:

 • Tri Clamp-koblinger
  I en gjennomgående diameter på 34mm og utførelse i rustfritt stål som er enkel å bruke og å rengjøre, samt gir maksimal fleksibilitet uten lekkasjer.
 • To termometre
  En i bunnen av kjelen og en i pumpekretsen – med mulighet for en tredje! Alle med en treffsikkerhet på 0,1 grad celsius og individuell kalibrering for en utrolig presis måling.
 • Integrert skylling og sirkulering
  Alt av ledninger og rør er innebygd i kjelen, for enkel mesking og skylling uten ekstra rør og slanger utenfor kjelen (les: søl).
 • 24V trinnløs pumpe
  Også denne integrert i kjelen, festet med sanitærkoblinger for enkel demontering og rengjøring. Pumpen kan forflytte imponerende 25 liter vørter i minuttet, og har en børsteløs motor for pålitelig drift og lang levetid.
 • Effektive og avanserte varmeelementer
  Samtlige modeller er utstyrt med kraftfulle 230v varmeelemente. En kan manuelt justere maks spenning fra 10A til 16A og det finnes en dedikert tidsinnstilling for oppvarming av meskevann.

Innovative løsninger

Brewtools Pro-bryggemaskinene har en rekke smarte løsninger på problemer du både visste- og ikke visste du hadde. Alt for å gjøre bryggeprosessen så sømløs som overhode mulig.
En håndfull eksempler på slike løsninger:

 • Meskehatt
  Sprer vørteren og sikrer optimal sirkulasjon under mesking.
 • Konkav bunn med kran
  Fjerner behovet for å snu kjelen på hodet ved rengjøring. Vask den innvendig og la all væske renne ut gjennom kranen i bunnen.
 • 3-veis ventiler
  To 3-veis ventiler for å være spesifikk. En på siden for sirkulering og tapping og en ved bunnen av kjelen til tømming/kjøling og pumpekretsen.

Markedsledende programvare

Programvaren til Brewtools Pro er best i klassen og det slippes kontinuerlig oppdateringer. Den avanserte oppskriftsfunksjonen muliggjør automatisk brygging, også med egenkomponerte oppskrifter lagret rett på Bryggemaskinen. Samtidig er det muligheter for dypdykk i innstillinger og avansert programstyrt brygging for den som ønsker det. Alt via et intuitivt og brukervennlig grensesnitt.

Touch kontrollpanel

Apropos grensesnitt, alt dette kontrolleres fra en 7” touch-skjerm. Dette panelet gjør det enkelt å utnytte programvaren og dets funksjoner til det fulle. Ja, en touch-skjerm på en bryggemaskin er og blir en luksus – men om du har brukt skjermen på en Brewtools pro vil en tradisjonell tre-knappers skjerm virke prehistorisk og umulig å gå tilbake til.

Wifi, Bluetooth og MicroSD

Touch, Wifi, Bluetooth, MicroSD – Selv om dette kan ligne kampanjemateriell for den første iPhonen er det fremdeles snakk om Brewtools Pro bryggemaskiner. Wifi og MicroSD muliggjør nedlasting og lagring av oppdateringer så vel som oppskrifter, mens Bluetooth ligger klart om det kommer en programvare oppdatering med bluetoothfunksjonalitet. 

Brewtools B40PRO

 • Kjele: 46 liter
  40l maks oppkok (gir ca. 30l vørter) med 9kg kornkapasitet og et minimum væskevolum på 15l gjør dette til en fin størrelse for hjemmebryggeren som ønsker å eksperimentere med oppskrifter og heller brygge flere mindre batcher.
 • Effekt: 3200w
  2 ganger 1600w varmeelementer, med deaktiverbar PID-styring for effektiv og kontrollert oppkok.
 • Størrelse: 20 kg
  58 cm høy og 52 cm i diameter. Med andre ord en hendig bryggemaskin som passer i de fleste hjem og bosituasjoner.

Brewtools B80PRO

 • Kjele: 90 liter
  Dette er bryggemaskinen Gullhår ville valgt. 30-80l kokevolum og hele 20kg kornkapasitet gjør dette til en fleksibel bryggeplattform.
 • Effekt: 6000w
  2 ganger 3000w varmeelementer (230 volt med tilhørende strømtilførsler, også her med deaktiverbar PID-styring for effektiv og kontrollert oppkok.
 • Størrelse: 27,5 kg
  67,5 cm høy og 62 cm i diameter. Fremdeles portabel og får plass i de fleste boder om du selger det turutstyret du kjøpte i fjor. Det blir med praten – dere kommer ikke til å gå Hardangervidda på tvers neste år heller.

Brewtools B150PRO

 • Kjele: 170 liter
  Dette er en arbeidshest. Med et maks kokevolum på 150l og kornkapasitet på 35kg har vi beveget oss inn i nanobryggeri-territorium.
 • Effekt: 6600w
  2 ganger 3300w varmeelementer med tilhørende strømtilførsler(230v) må til for å få rask oppvarm til dette bryggevolumet, også her med deaktiverbar PID-styring for full kontroll under oppkok.
 • Størrelse: 35 kg
  79 cm høy og 72 cm i diameter. Her må nok rulleskia og den gamle kommoden du arva ryke og, men dette er fortsatt et ‘portabelt’ bryggeri i den forstand at det kan settes bort når det ikke er i bruk.

Økosystem med Brewtools ekstrautstyr

Uansett hvilken modell du går for har Brewtools et stadig ekspanderende arsenal av ekstrautstyr til alle sine bryggemaskiner. Slik at du kan tilpasse ditt bryggesystem slik du ønsker. Ekstrautstyr som meskespader med drillfeste, isolasjonskapper og trubinatorer gjør gavehandlingen til en lek for familie og venner et titalls desembere og bursdager frem i tid.
Om vi derimot skulle anbefale kun ett tilskudd til din nyervervede Brewtools Pro bryggemaskin, så er det klare svaret Brewtools startpakke med 2 ventilers oppsett.

Startpakke med Brewtools motstrømskjøler

Vår Brewtools startpakke inneholder alt du trenger for å utnytte din Brewtools Pro til det fulle.
Brewtools sin egenproduserte Motstrømskjøler kan sies å være hovedstjerna i pakken. Motstrømskjøleren kommer i 5 meter kveilet rustfritt stålrør for ekstremt effektiv nedkjøling og enkel rengjøring, uten at det går på bekostning av Whirlpool-effekten. Videre inneholder startpakken blant annet en Dip Tube, Inline temperatursensor, Tri Clamp-koblinger med overgang til 12mm- og 19mm-slanger, samt en ekstra 3-veis ventil. Sistnevnte lar deg både kjøre vørteren tilbake i kjelen med whirlpool-effekt under kjøling og pumpe den direkte til gjæring når den har nådd ønsket temperatur. Startpakken lar Brewtools Pro vise seg fra sin beste side og lar deg utnytte alle dens fantastiske egenskaper til det fulle.

Bryggemsterpakke

For å gjøre det ekstra enkelt for deg har vi satt sammen absolutt alt du trenger i vår bryggemesterpakke. Her får du en Brewtools Pro bryggemaskin, overnevnte startpakke, alt du trenger til gjæring og et av vårt mest populære ølsett, Lucky Jack American Pale Ale. A

Uansett hvilken bryggemaskin og ekstrautstyr du velger, vet vi at du vil bli fornøyd med Brewtools. Og hvem vet, hvis du selger ergometersykkelen er det kanskje plass til en Unitank i kjellerstua – God brygging!

Picture of Max Johnson

Max Johnson